Kända artister på gala

Kända artister på gala

Den 29 september blir det insamlingsgala med kända artister som Dogge Doggelito och Chris Kläfford samt stor auktion i Tappströmsskolans matsal. Alla intäkter går raka vägen till Barncancerfonden Stockholm Gotlands stödverksamhet.

– Jag har fått ett fantastiskt gehör när jag har frågat artister och sponsorer och alla ställer upp helt gratis, berättar stenhamrabon Henrik Burman, som arrangerar galan till förmån för Barncancerfonden Stockholm Gotland.

Annons

Hans eget engagemang i föreningen uppstod genom att hans sambos son blev frisk från den cancer han hade som barn,.
Till scenen har Henrik Burman fått Idolvinnaren Chris Kläfford, artisterna Dogge Doggelito, Emly Clausen och Kristian Martti. Mellan uppträdandena blir det auktion av alla föremål och aktiviteter som skänkts av sponsorerna.

– Vi har allt från en toppenfin dammsugare till lyxkryssningar och fina restaurangbesök. Vi har valt att göra evenemanget gratis och istället lämna dörren öppen för att besökarna får lämna donationer. Det kommer även att lottas ut priser till dem som donerar, säger Henrik Burman.

Annons

Han är överväldigad över att ha fått så positiv respons av alla han tillfrågat om att bidra till insamlingsgalan. Allt från vaktbolag till kafékedjor har ställt upp med gratis personal och annat som kan behövas för att höja upplevelsen.

– Sen jag engagerade mig i Barncancerfonden lokalavdelning har jag mötts av hjälp från alla möjliga håll. Till exempel bestämde sig Skansenakvariet för att skänka alla sina pantbunkar till oss efter att jag frågat dem och nu åker vi dit och hämtar med jämna mellanrum. Bara därifrån har det kommit in 5 000 kronor på ett år. Just det där med pantburkarna kommer också igen under galan då vi uppmanar alla att ta med sig sina pantburkar och skänka dem till förmån för insamlingen.

De insamlade pengarna från lokalföreningen går sedan direkt till att arrangera evenemang och aktiviteter som ska ge positiva upplevelser till cancerdrabbade barn och deras familjer. Familjedagar med olika teman sker regelbundet och lockar många besökare. Det kan vara allt från djurparks- eller brandkårsbesök till spadagar för slitna föräldrar eller samtalsdagar för far- och morföräldrar.

LO BÄCKLINDER

Läs också