Kommer tidtabellen ändras?

Kommer tidtabellen ändras?

Här kommer de senaste frågorna från er läsare och radiolyssnare, besvarade av kommunens informationschef Johan Elfver i MN:s radioprogram ”God kväll Mälaröarna”

Läste i tidningen att man ska reda ut vem som ska äga och förvalta Sanduddenskolan. Då blir jag undrande om det åter är tal om någon slags försäljning?

– Det man gör nu är att titta på två alternativ, det vill säga det ena att kommunen själv bygger, äger och driver skolan. Det andra som man tittar på är att kommunen fortfarande har huvudmannaskapet över den kommunala skolan, men ska man då bygga och äga byggnaden eller låta någon annan göra det. I så fall skulle kommunen hyra byggnaden. Men det är fotfarande en utredningsfråga, så det är inte klart på långa vägar.

Pendelbåtens tidtabell skulle uppdateras sas det i höstas men nu när den börjar gå från Tappström är den precis som förr. Finns det någon plan på att förbättra dessa tider?

– Det är väldigt många som har inkommit med synpunkter på tidtabellen och dess omfång, det har vårt kommunalråd Adam Reuterskiöld tagit med sig i diskussionerna med trafiklandstingsrådet och trafikförvaltningen. Där pågår fortfarande samtal och jag har inga nya fakta att ge än så länge. Men så fort vi får veta någonting, kommer vi att meddela det. Det är Stockholms läns landsting som äger linjen, sedan har man rederiet som kör båten. Men självklart kan kommunen framföra de synpunkter som har inkommit från resenärerna.

Svaret på min fråga som gavs i radioprogrammet om varför det inte står någonting på kommunens hemsida om att Liberalerna gått ur Alliansen är lite förvånande. Det är ju ändå en stor förändring och av intresse för allmänheten att kommunens styre nu ser annorlunda ut.

– Det har nog inte gått någon förbi att det har skett en förändring i politiken. Dels har lokaltidningarna uppmärksammat detta, dels har de förtroendevalda gått ut med information på sina respektive partisidor.

Hemsidan är inte heller uppdaterad. Här står att  Ekerö kommun styrs under av en borgerlig majoritet bestående av Moderata Samlingspartiet, Folkpartiet Liberalerna, Kristdemokraterna och Centerpartiet.

– Det är helt rätt, det har inte uppdaterats och det tar jag på mig. Jag har också korrigerat detta och nu står det att från och med mars 2017 lämnade Liberalerna Alliansen och nu utgörs Ekeröalliansen av Nya Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna.

Varför finns det inte en direktlänk till sammanträdesportalen på kommunens hemsida. Nu måste man söka på sammanträdesportalen, sedan komma till en sida som betätter om ny portal och först där kan man klicka sig till rätt plats. Annars är den nya väldigt bra i övrigt.

– Det är lite olyckligt att man måste klicka i flera steg. Jag ska undersöka om vi inte kan se till att lägga den som en direktlänk i den vänstra marginalen under rubriken handlingar och protokoll.            

EWA LINNROS         

Läs också