Konstutställning med stor bredd

Konstutställning med stor bredd

”Oriongruppen” ställer ut på Ekebyhovs slottsgalleris sista utställning för höstsäsongen. Det bjuds på stor bredd, både vad gäller tekniker och konstnärer.

– Amanda Cardell, Anders Hallin, Magdalena Engel Fischer, Agneta Wallman, Birger Svanteson, Maud Probst Rönnbom, Olof Näslund och Ulrika Moberg är de åtta konstnärer från Södertälje konstnärskrets som ställer ut i galleriet, med start den 10 november.

Annons

Konstnärskretsen har sina lokaler i en före detta flickskola intill Södertälje kanal och uppe på en kulle mitt i stan, som heter Orionkullen. Därav namnet Oriongruppen. 

– I lokalerna har vi Galleri Kretsen och en grafikverkstad. Konstnärskretsen består av cirka 80 invalda medlemmar. Flera av oss delar ateljéer och vi är ett väl sammansvetsat gäng, berättar Olof Näslund

– Oriongruppen kallar vi oss när vi är på turné. Nu är vi åtta stycken utvalda, som kommer till Ekebyhovs slott, var och en med sin kollektion utan något speciellt gemensamt tema, fortsätter Olof Näslund.

Det sker också ett litet utbyte då två konstnärer från Ekerö ställer ut hos Södertälje konstnärskrets på Galleri Kretsen. Det är Ane Svenheden och Veronica Cornils Berg.

– Trevligt utbyte med andra ord, kommenterar Olof Näslund.

Utställningen på Ekebyhovs slott pågår till och med den 25 november.

EWA LINNROS

Läs också