Lägenhetshotell klart till våren 2019

Lägenhetshotell klart till våren 2019

På Bryggavägen vid Brygga industriområde har nu arbetet startat med att bygga lägenhetshotell. Första huskroppen väntas komma på plats redan i december i år.

Det rör sig om en form av lägenhetshotell som består av två hus med 30 hotellägenheter vardera. Husen som arkitekten Jan Sifvert står bakom, är ritade med industrikaraktär. De två husen blir identiska byggnader i två plan. Lägenheterna kommer att vara på två till tre rum och ha en boarea på 30 respektive 45 kvadratmeter.

– Husen byggs i kontrollerade former och vi har valt ut en svensk modultillverkare som tillverkar husen i en fabrik i Småland. Då kommer husen färdiga vilket innebär att byggnationen inte tar så lång tid. Det är lite som lego, berättar Fredrik Löwenhielm från Life time group som är bolaget bakom lägenhetshotellet.

Annons

Den andra huskroppen väntas komma upp i januari, februari nästa år och planen är att allt ska stå klart i mars, april 2019.

Konceptet innebär att det inte är avsett för dygnshyra utan för längre perioder från ett par veckor till några månader.

– Det som sker sedan är att husen kommer att hyras ut till en hotelloperatör. Främst kommer de att rikta sig till de som nu bygger Förbifart Stockholm. Sedan när förbifarten är klar, då är Ekerö kommun positionerat väldigt väl i Stockholm med ett betydligt centralare läge än vad det är idag, säger Fredrik Löwenhielm.

EWA LINNROS

Läs också