Läget i Ekerö IK

Läget i Ekerö IK

Ekerö IK:s damlag i fotboll har haft en mycket bra säsong, herrlagen har dock haft det lite tuffare. MN gästades av Ekerö IK:s sportchef Thomas Hjelte i radioprogrammet God kväll Mälaröarna och pratade fotboll, integration och framtida projekt.

När denna tidning publiceras toppar damlaget i fotboll tabellen i division 3A. Om vi tittar tillbaka på hela säsongen, vad är det som har fungerat så bra?

– På gott och ont så har de en ganska tight trupp, de är 16 stycken. Sedan har de ett bra samarbete nedåt med de äldsta flicklagen. Där har flera spelare fått prova på och gjort det på ett bra sätt. Så det har väl varit en framgångsfaktor. En annan är att vi har en ganska bra organisation runt damlagen med två duktiga tränare och två lagledare som stöttar upp, säger Thomas Hjelte.

Hur ser det ut för herrsidans säsong?

  Ekerö BoIS har haft det lite tuffare tabellmässigt. Det finns två lag i den serien som har stuckit iväg lite längre, sedan är det väldigt jämnt egentligen. Så de är ju fortfarande i viss mån indragna i nedflyttningskampen, om man får kalla det för det. Det är två lag som normalt degraderas till division 5.

Ekerö IK har ju arbetat med integrationsarbete, hur ser det ut på den fronten i dagsläget?

– Inom framförallt fotbollen är vi duktiga och i det äldsta pojklaget, har vi ganska många ensamkommande som är med och spelar. På så sätt lever integrationen i klubben. Jag vet också att armbrytningssektionen har haft ett projekt där de har försökt att att få in ensamkommande, men jag tror inte att de har någon just nu.

Har klubben några andra spännande projekt på gång?

– Eventuellt kan det bli bågskytte-SM nästa år, men det är absolut inte klart ännu. Det skulle vara roligt att få vara med och arrangera det. Men alla är välkomna ner till Träkvistavallen en vardagskväll, det är väldigt mycket aktiviteter igång.

Hör hela intervjun här:

EWA LINNROS

Läs också