Läget i damhockeylagen

Läget i damhockeylagen

Hur är läget i hockeylaget Ankie Rollfelt, Skå IK Mammuts?
– Laget mår toppen och vi är 16 spelare just nu. Egentligen är vi 23, men i dagsläget är sju borta på grund av skada, sjukdom eller jobb. Vi har bland annat tre nyblivna mammor som kommit tillbaka har samtränat med Ekerö IK då Allhallen renoverades under augusti och september. Vi ligger i mitten av serien och tycker att resultaten visar att de flesta lagen håller en jämn nivå. Med vår härlig laganda har vi minst lika kul före och efter träning som på isen.

Vad är er ambition för säsongen?
– Vi har en fantastisk tränare och ambitionen är att fortsätta att utvecklas och att prestera bra på träning och match.

Hur har seriespelet utvecklats sedan ni började spela för ett par år sedan?
– Sedan starten med rekreationsserien för några år sedan har nivån höjts rejält på alla lag. Dessvärre har det blivit ett hårdare och tuffare spel. Fler före detta elitspelare har valt rekreationsserien, men vi märker även att ”träning ger färdighet”. Det är viktigt alla spelare är medvetna om reglerna och att domarna dömer därefter för att förhindra skador.

Hur är läget i hockeylaget Vicky Ahnstrand, Ekerö IK Cougars?
– Vi fortsätter att spela med en liten trupp även i år. Höstens nykomling är Julia Widén som är en nygammal Ekeröspelare. Vi hoppas också på att värva en tjej som snart fyller 18 år, men inväntar beslut om dispens. Vi spelar i division 1, samma serie som Skå Mammuts som vi har haft bra samträningar med under hösten. Just nu ligger vi tvåa i serien efter tre vinster och två förluster.

Vad är er ambition för säsongen?
– Ambitionen är att ha ett ha sammansvetsat lag med mycket glädje i – och det har vi.

Hur upplever du att seriespelet har utvecklats sedan började spela?
– Det är kul att intresset är så pass stort för damrekreationshockeyn. Det har blivit högre tempo i matcherna sedan seriespelet startade. Vi får hoppas att det inte skrämmer iväg dem som vill börja spela. Vi har till exempel en spelare som smått har börjat prova på i vår trupp och verkar ha viljan att engagera sig ordentligt.

LO BÄCKLINDER

Läs också