Läget i lagen inför fotbollssäsongen

Läget i lagen inför fotbollssäsongen

Ekerö IK och Ekerö BoIS har gått samman, Ekerö IK:s damlag har ett spännande nytillskott i laget och Skå IK fotboll herrar har i år nästan ett helt nytt lag. Dessutom har man slagit ihop det gamla reservlaget med det som tidigare var A-laget.

– Sedan har vi också fått många spelare från Ekerö IK. Det innebär att vi har mellan 40 och 50 spelare som är intresserade av att spela i ett och samma lag. Jag kan nästan nu säga att vi kommer inte att komma sist, säger Mikael Larsson, Skå IK:s lagledare för herrlaget.

Skå IK har två lag varav ett är reservlag. De ligger i division 7 inför säsongsstart som är den lägsta divisionen.

– Det är inte den lättaste divisionen att spela i, det finns väldigt många bra nya lag som kommer in i division 7. Det är väldigt svårt att ta sig från den divisionen till nästa, men skillnaden mellan lagen i  division 7, 6 och 5 är inte så himla stor. Det kanske går lite snabbare bara men i övrigt spelmässigt, kan  ett lag i division 7 mycket väl slå ett lag i division 5.

– Det kommer att bli mycket intressant att se var vi ligger. Vi har ett väldigt ungt lag. Många spelare är 17, 18 och 19 år som vi nu har blandat med de lite äldre. Det finns spelare som är bortåt 40 år, säger Mikael Larsson och tillägger:

– Vi siktar på att hamna bland topplagen. Sedan om det räcker ända fram, det får vi se först i slutet på säsongen.

Skå IK har också startat en Futsalsektion som kommer att dra igång till hösten. Futsal är inomhusfotboll som består av en målvakt och fyra utespelare i varje lag och spelas på en handbollsplan.

– Futsal är någonting som växer och Skå IK kommer att vara bland de första i Västerort med ett seniorlag. Det gör att vi kommer att få ett väldigt stort upptagningsområde, berättar Mikael Larsson.

Ekerö IK och Ekerö BoIS har länge samarbetat, men nu har de slagits ihop och heter BoIS IK. De ligger i division mellersta nu när säsongen drar igång.

Berouz Badreh, BoIS IK, vilka förändringar har gjorts?

– Vi har fyllt på laget med ungdomar men det är framförallt nytt på ledarsidan. Vi har Krister Nordin som kommer in och assisterar Pascal Simpson. Vi har också ökat träningsdosen för att förbereda oss att ta oss upp i systemet. Men annars är det ganska mycket samma utifrån det som Pascal implementerade förra året som vi fortsätter bygga vidare på.

De fokuserar mycket på konditionsbiten för att orka.

– Fotbollsmatcher håller på i 90 minuter och det gäller att hålla flåset uppe i de här divisionerna, speciellt i slutminutrarna.

Ekerö IK:s damlag ligger i division 3.

Hur är formen i laget, Mats Glimster?

– Den är ganska bra. Vi har ökat träningsmängden inför säsongsstarten. Vi har också börjat med rotationsträning. Spelare från juniortruppen kommer upp  och spelar med damerna och det fungerar jättebra.

Vad är målet för säsongen?

– Ett mål är att försöka hålla oss kvar i division 3. Jag har ett citat från en tränare som jag tycker är bra: ”att erbjuda ett utvecklande lag för fotbollstjejer på Ekerö på så hög nivå som möjligt”.

Hur ska ni kunna vara ett utvecklande lag?

– Det är tränarna som sätter det och det är i det här fallet Henrik Nilsson och John Malmås. Vi har också en ny tjej i laget, Raissa Morrison. Hon kommer ursprungligen från Ghana och har hamnat I Sverige genom ett pojklag som varit med och spelat i Gothia cup. Nu är hon här och det är också inspirerande för tjejerna.

Ekerö IK hoppas också på att fler tjejer kommer och spelar.

EWA LINNROS

BoIS IK tog sin andra raka seger 21 april

BoIS IK tog emot nykomlingarna Enskededalens FC i BoIS IK:s första hemmamatch i årets seriespel. Gästerna som vandrat uppåt i seriesystemet likt BoIS, startade bäst och skapade flera chanser i den första kvarten. 0-1 hängde i luften när tränarstaben i hemmalaget styrde om och strax därefter låg bollen i nätet, efter att Jimmy Suhr serverat Kim Öhrström en boll som han enkelt stötte in i mål. Andra halvlek bjöd på böljande spel med chanser åt båda håll men resultatet stod sig och hemmalaget kunde fira sin andra raka seger. På läktaren hördes många uppskattande kommentarer om BoIS unge målvakt Viktor Dahlberg som gjorde en riktigt bra match. Nästa uppgift för Ekerökillarna blir tippade serievinnarna Värtans IK borta, vilket borde bli en intressant värdemätare på var laget står i år.

BERTIL HÅKANSSON

Läs också