Landstinget tittar på ”goda exempel”

Landstinget tittar på ”goda exempel”

Peter Carpelan (M), forsknings- och personallandstingsråd besökte Ekerö vårdcentral för att ta del av deras arbete och ta lärdom av vad de gjort för att lyckas så väl med sin verksamhet.

– Vi, det vill säga landstinget och allianspartierna har arbetat intensivt med kompetensfrågor under hela den här mandatperioden. Vi har ett nationellt problem med kompetensförsörjning av vissa typer av specialistsjuksköterskor och även vissa kategorier av läkare, berättar Peter Carpelan.

Annons

Landstinget har tagit fram kompetensförsörjningsstrategier och handlingsplaner för att bli mer attraktiv och modern som arbetsgivare. Bland annat rör det sig om en kompetensstege för sjuksköterskor.

– Tidigare har det varit så att man börjar som sjuksköterska och sedan ser man ingen tydlig karriärgång. Då är risken att man slutar när man har blivit erfaren sjuksköterska och går kanske över till administrativa chefsjobb eller någonting annat och det vill vi absolut inte. De duktiga vill vi ska stanna kvar i vården, säger Peter Carpelan.

Annons

I arbetet för att bli en bättre arbetsgivare, har landstinget tittat på goda exempel där man har lyckats med både personalrekryteringen och att behålla sina medarbetare. Ekerö vårdcentral som drivs av Praktikertjänst, är ett av dessa goda exempel och för Peter Carpelan var det extra roligt att få besöka dem då de finns i hans hemkommun.

– Jag ville gärna besöka dem och föra ett resonemang  kring vad de gör som kanske vi från landstinget kan lära oss av. Jag är imponerad av deras verksamhet och inte minst att de har vuxit och lyckats rekrytera. Verksamheten som tidigare hade problem med rekrytering och hade en hög personalomsättning, har istället lyckats vända på hela kuttingen, kommenterar Peter Carpelan och fortsätter:

– Jag frågade verksamhetschefen Sara Banegas om hon kunde peka på något särskild punkt som bidragit till den positiva utvecklingen. Hon svarade då att de är noga med detaljerna, man jobbar noggrant med personalen i alla små vardagliga delar som gör att du skapar en trivsel och delaktighet. Man har en ganska platt organisation och nära till besluten och det är också någonting som vi kan lära oss av.

EWA LINNROS

Läs också