Lennart tackar för sig efter 11 år

Lennart tackar för sig efter 11 år

Efter drygt elva år lämnar Lennart Lundblad tjänsten som chef för Ekerö kultur. Med blicken i backspegeln kan han se tillbaka på många spännande kulturevenemang.

Hur känns det att lämna efter så många år?
– Det har varit spännande och innehållsrika år och det känns bra att tänka på att vi år efter år har kunnat presentera ett stort utbud av viktig verksamhet, upplevelser och kultur till kommuninvånarna.

Annons

Vad minns du starkast från de här åren?
– Det finns mycket som förtjänar att lyftas fram: Ekerö fritidsgårdar som med sin viktiga och kreativa verksamhet samlar allt fler ungdomar, Ekebyhovs slott som uppskattas av såväl ekeröbor som tillresande och Ekerö kulturskola med ett växande antal elever till sitt breda utbud. Inte minst experimentet ”Prova på” som vi startade i liten skala 2012 och som fort blev en av de riktigt populära kurserna och numera är fullsatta varje år. Jag vill också lyfta fram Galleri Utkiken med sina alltid lika spännande och varierade utställningar. Och Ekerö bibliotek förstås, som både organiserar verksamheten i kommunens alla skolbibliotek och dessutom har inte mindre än två folkbibliotek. Dels biblioteket i Ekerö centrum som genom ombyggnaden härom året erbjuder en helt ny öppenhet och tillgänglighet, dels Barnens eget bibliotek i Stenhamra, fyndigt nog förkortat ”Bebis”. Det är ett bibliotek med en alldeles särskild plats för barnen och fyller tio år 2018. Det var alltså en av de första satsningarna som vi gjorde, just när jag tillträdde och det föll väl ut, se vilket fint bibliotek det har blivit.
– En rolig och lite speciell satsning var Sagobussen, som arrangerades ett antal söndagar i fint samarbete med Arriva. Äventyret började redan när bussen lämnade hållplatsen och sagor berättades hela vägen ända fram till Barnens eget bibliotek i Stenhamra. En av söndagarna var det så fullt med sagosugna barn att Arriva körde fram en extra buss för de vuxna – en föräldrabuss.
– Nationaldagsfirandet i den vackra Drottningholms slottspark är också en verksamhet värd att minnas, med festtal och högklassig underhållning. En nationaldag firade vi spelmansstämma komplett med allspel och buskspel tillsammans med Stockholms spelmanslag, en annan ledde ett alldeles äkta sambatåg publiken fram till nationaldagsscenen.

Vad ska du göra nu?
– Jag planerar att finnas kvar i samma bransch: kultur, evenemang och marknadsföring, men den här gången utan trygghet i form av anställning. Det blir spännande och lite pirrigt förstås, men det är ju en av poängerna med att kasta sig ut.

LO BÄCKLINDER

Läs också