Lokala konstnärer på Adelsö smedja

Lokala konstnärer på Adelsö smedja

Det blir en varierande och innehållsrik konstsommar för besökarna i Adelsö smedja. Ett antal lokala konstnärer och några mer långväga, turas om att ställa ut i det unika galleriet.

Det blev stort intresse när de sex adelsöborna som driver Adelsö smedja öppnade sin kombinerade hantverksbutik och galleri i påskas. I sommar håller de lördagsöppet och bjuder på ett radband av gästutställare.

Först ut är adelsöbon Jill Breiler som ställer ut keramik den 26 juni och 1 juli. Hon följs av Kersti Eriksson från Stenhamra som ställer ut akryl- och oljemålningar tillsammans med Helena Puaschitz, Adelsö som visar sina fotografier den 8 och 15 juli. Den 5 augusti ställer adelsöbon Björn Sikehag ut möbelkonst och den 12 augusti ordnas en konst- och hantverksfestival där många konstnärer får chansen att stå i fokus. Slutligen den 19 och 26 augusti är det dags för Lennart Magnusson som bor i Sandudden och har en sommarateljé på Färingsö, att visa sina alster, varav många är inspirerade av konstnärens långa vistelser på Österlen.

Den andra lördagen i augusti blir det också en hantverksmässa i smedjan. Då lockar ett större antal utställare med konst och konsthantverk som de själva skapat.

LO BÄCKLINDER

Läs också