Lyckad cup för gymnaster

Lyckad cup för gymnaster

Den 13 april arrangerade Mälarögymnasterna för första gången ”Ö-cupen” i truppgymnastik i Mälaröhallen. Det blev en späckad och lyckad dag, för både lokala lag och mer långväga tävlanden.

– Det blev otroligt lyckat trots att det var första gången som vi arrangerade en riktig föreningstävling. Alla var väldigt nöjda, både deltagare, tränare, domare, funktionärer och vi som arrangerade.

Men vi är glada att vi valde att bara köra en dag istället för två som vi tänkte först. Vi var helt slut efter att ha haft 1 500 personer som passerat genom dörrarna, konstaterar Jessica Wallblom, Mälarögymnasterna.

Till start kom 23 lag, de flesta från Storstockholm, men vissa ända från Kumla. Mälarögymnasterna hade åtta egna lag, varav flera fick med sig medaljplaceringar hem. Brommagymnasternas ”Ekerö 07/08” deltog också med ett lag, som tog en bronsplacering.

– Vi kommer absolut att arrangera en ny Ö-cupen nästa år, säger Jessica Wallblom och berättar att föreningens äldsta tävlingslag som är födda 05 och 06 gjorde bra ifrån sig i en stor tävling helgen efter Öcupen.

– De deltog i Regionsexan, en tävling som arrangerades av Svenska gymnastikförbundet och Täby gymnastikförening och tog hem dagens högsta poäng, delat med ett annat lag. Hade det varit en vanlig tävling hade de gått hem med ett guld, men nu räknades poängen för andra delar av tävlingen med och då räckte de inte ända fram.

LO BÄCKLINDER

Läs också