Lysande seniordebut för Mirjam

Lysande seniordebut för Mirjam

Ekeröbon Mirjam Björklund har inlett sitt första år som senior framgångsrikt.

Mirjam Björklund, 19 år vann sin första internationella turnering när hon spelade hem en 15 000 dollars-turnering i Belgien. Hon fick också det sista wildcardet i Ericsson Open och fick därmed göra debut i WTA-samanhang. Där mötte hon Kateryna Kozlova från Ukraina. Kateryna Kozlova är rankad 120 i världen och Mirjam 659. Spännande blev det då Mirjam vann första set med 6-3.

Kozlova vann andra set med 6-2 men tredje set blev åter spännande med många break och Mirjam hade matchboll i egen serve, men setet avgjordes i tie-break där Kozlova avgjorde med 7-4.

– Jag var så nära att vinna och det är klart att jag är besviken. Men jag är nöjd och stolt och jag är så tacksam för att jag har fått den här chansen. Jag njöt verkligen av varje sekund jag var på banan så jag hoppas verkligen att jag får komma tillbaka nästa år, sa Mirjam Björklund i en intervju efter matchen.

Mirjam har fått några dagars semester och sedan blir det hård träning innan det blir dags för nya tävlingar som inte är spikade än. Det blir antingen Thailand eller Turkiet.

EWA LINNROS

Läs också