Mälaröbo döms till förberedelse till mord

Mälaröbo döms till förberedelse till mord

Polisen kan vittna om en förhållandevis lugn sommar på Mälaröarna, även om ett par dramatiska händelser har skett. Sjöräddningen har dock haft fullt upp i det varma vädret.

I början av sommaren vandaliserades Mälaröarnas biodlarförenings observationskupa vid Ekebyhovs slott. Observationskupan har stått i parken i många år och här kunde förbipasserande se bisamhället genom glasväggar. Någon hade släng ut glasväggarna och kupans vaxkakor och bisamhället var dött dagen efter när vandaliseringen upptäcktes.

Annons

I juli skedde en drunkning, som avskrivits som en olycka, i Blå Lagunen på Munsö.

– Den 9 augusti skedde en kanotstöld på Gällstaö. Ägaren till kanoten mötte en bil som hade den på taket och larmade polisen som lyckades gripa två personer. Ärendet handläggs nu av sjöpolisen, berättar Håkan Thor, kommunpolis.

Han kan också berätta att i mitten av augusti skedde ett flertal bildelsstölder i Närlunda, en typ av brott som periodvis ökar, men inte har inträffat på ett tag på Ekerö.

Annons

 

I början av augusti fick också en person på Ekerö sin dom efter en händelse som skedde under våren på Ekerö. Den anklagade hade vid två tillfällen hotat personer på kommunen via telefon. Vid ett tredje tillfälle hade han beväpnat sig med en sax, flera knivar och en pilbåge och rört sig i Ekerö centrum, på väg mot kommunhuset, men greps innan han kom dit. Gärningsmannen dömdes för olaga hot på de två första punkterna och på tredje punkten till förberedelse till mord.

På annan plats i tidningen går det också att läsa om att Sjörädningen har haft en intensiv sommar med anledning av det varma vädret som leder till många badare, båtåkare och fiskare.

LO BÄCKLINDER

Läs också