Mälarökonstnärer i Alviktstorpet

Mälarökonstnärer i Alviktstorpet

Under de kommande månaderna ställer flera av Mälaröarnas konstnärer ut strax utanför kommungränsen. I Alvikstorpets utställningslokal i Alvik, kommer det att hänga såväl akrylmålningar, tusch- och kolteckningar som verk i blandteknik.

– Den som är ansvarig för Alvikstorpets utställningar besökte Konstringen på Mälaröarna i höstas och frågade några av oss som ställde ut om vi ville visa vår konst hos dem också, berättar ekeröbon Lennart PE Magnusson, vars verk kommer hänga under perioden 24 februari till 8 mars under namnet ”Minnesbilder”.

Han målar i första hand i olja och akryl och hans målningar präglas till stor del av rörelse i olika former. Skridskoåkare eller dansare kan ses sväva fram över hans målningar.

Lennart PE Magnusson avlöser Gertrud Appelqvist, Färingsö som visar sina målningar mellan den 10 och 22 februari. Hon kallar sin utställning ”Mixed media”.

– Jag har målat abstrakt och jobbar med sand, spackel, gips med mera i akryl och krita. Det är spännande och utvecklande att se hur färger och material utvecklas tillsammans med former, skuggor och stor glädje, beskriver hon sin konst.

Mellan den 10 och 22 mars är det dags för Tomas Lampell, Ekerö att visa sin utställning ”Alles ist vorbei?”. I förhandsinformationen till utställningen formulerar han: ”Har hittills nöjt mig med avbildandets stilla glädje men försöker mer och mer komma vidare och ta mig ur tvånget som säger att allt blir bättre ju närmare den fotografiska verkligheten man hamnar.

Mälaröfokuset på Alvikstorpet har dock redan pågått ett tag och för ett par veckor sedan ställde de första mälarökonstnärerna för året ut. Då var det Monika Sahlström från Ekerö och Jill Stark från Adelsö som visade den utställning som de kallade ”Vårvinter”. Där fick både tavlor i akvarell- och blandteknik, samt keramik och skulpturer plats.

LO BÄCKLINDER

Läs också