Många unga spelare i öarnas fotbollslag

Många unga spelare i öarnas fotbollslag

Säsongens tabellmatcher är färdigspelade och vi kollar hur Mälaröarnas fotbollslag sammanfattar sina insatser.

Hur är läget i laget Behrouz Badre, ordförande i Ekerö BoIS?
– Säsongen har gått bra och vi slutade på en fjärde plats till slut. Hade vi fått en bättre start hade vi nog knipit andraplatsen och fått kvala till division 3. Målet var att vara ett topplag i division 4 och det lyckades vi med.

Är ni nöjda med era insatser?
– Så som vi spelade höstsäsongen så är vi mycket nöjda. På vårsäsongen hade vi svårt att få till ”flytet” i vårt spel och mycket av det beror på att vi inför året genomgått en stor generationsväxling. Om man ska summera hela året så känner vi oss nöjda och vi har en spännande framtid framför oss.

 

Hur är läget i laget Patrik Jansson, tränare för Ekerö IK:s A-lag herrar?

– 2017 kan summeras med att vi endast hade tre spelare som spelat seniorfotboll tidigare och vi visste att det skulle bli ett tufft år vilket medförde att vi får starta om i division 5 nästa säsong. Vi har använt spelare från 14 år och uppåt och i vissa matcher så har äldsta spelaren varit 19-20 år, vilket absolut är den yngsta spelartruppen i division 4.Vi har dock börjat med en långsiktig utvecklingsplan för flickor och pojkar och på sikt kommer detta gynna både dam- och herrsidan att få fram egna talanger i Ekerö IK.

Är ni nöjda med era insatser?
– Från i våras till nu så har vi haft en starkt positiv utveckling och killarna har vuxit in i seniorfotbollen och i de flesta matcher har vi varit det spelande laget, men förlorat på fasta situationer eller i det fysiska spelet. Under våren tog vi endast en poäng, men under hösten har vi spelat en sjukt bra fotboll i de sista sex matcherna och plockat åtta poäng. Vi har fått mycket beröm från både motståndare och domare för vårt spel.

 

Hur är läget i laget, Henrik Nilsson och John Malmås, tränare för Ekerö IK:s A-lag damer?
– Vi slutar på den nedre halvan av tabellen i division 3A.

Är ni nöjda med era insatser?
– Spelarnas utvecklingen och ambition är vi väldigt nöjda med. Men då fler av våra spelare är nya i seniorsammanhang så har vår prestation varit lite för varierande för att vi ska vara helt nöjda.  Vi är övertygade om att vi med fortsatt stark utveckling och med vår spelartrupp som är väl förankrad på Mälaröarna, kommer att prestera ännu bättre 2018.

 

Hur är läget i laget, David Haag, spelare och assisterande tränare Skå IK:s A-lag herrar?
– Vi hamnar tyvärr näst sist i tabellen men vi är fortfarande lite för unga och väger för lite. Vi hade inte heller kommit ihåg att räkna med att många skulle vara borta och fira studenten innan sommaren, vilket också påverkade resultaten.

Är ni nöjda med era insatser?
– Vi är så klart inte riktigt nöjda, men vi visste att vi skulle ha så unga spelare så det var ingen stor överraskning. Men nu laddar vi om och satsar på att det ska gå bättre nästa säsong.

LO BÄCKLINDER

Läs också