Mat, mingel och musik i Ekerö centrum

Mat, mingel och musik i Ekerö centrum

Det blev ett strålande höstväder och en känsla av folkfest när Ekerö centrumförening bjöd in till ”Smaka på Ekerö” med närproducerade varor den 29 september.

Flera gånger om året ordnas festligheter och specialarrangemang i Ekerö centrum, men den sista lördagen i september testades ett nytt grepp med särskilt tema.

– Det är första gången som vi har ett tema som är inrikat på mat. Det blev väldigt lyckat och vi såg att det var uppskattat av de många besökarna, berättar Sofia Sohlberg, förvaltare för Ekerö centrum.

På plats i centrum fanns många lokala producenter av potatis, grönsaker, örter, honung, sylt, kött, must, bröd, öl och mycket annat. De flesta bjöd på smakprover och man kunde köpa med sig produkter hem. Ansiktsmålare fanns på plats och skapade fantasifulla målningar till barnens glädje och skolklasser sålde hembakat för att tjäna pengar till skolresor och annat.

Lokala musiker och sångare bjöd också på uppskattad underhållning.

– Nu fortsätter vi det vi har påbörjat och vi kommer att göra det här till en tradition. Vi hoppas även på att kunna utöka med fler producenter till nästa år, säger Sofia Sohlberg.

LO BÄCKLINDER

Läs också