Mirjam Björklund vann övertygande i Bryssel

Mirjam Björklund vann övertygande i Bryssel

Ekeröbon Mirjam Björklund 19 år, såg till att det blev svensk seger i Iris Ladies Trophy, Belgien i juli. Mirjam gick igenom tävlingen utan att tappa ett enda set.

– Det var otroligt kul att vinna en titel utan att ha tappat ett set i hela tävlingen. Spelet känns väldigt bra även fast jag känner att jag har mycket mer i mig att ge i varje match, säger Mirjam Björklund.

Iris Ladies Trophy firar i år 20-årsjubileum och ingår i internationella tennisförbundets ITF Women’s Circuit, vilket är det förberedande steget till WTA-touren.

– Jag och min nya tränare Joachim ”Pim-Pim” Johansson jobbar varje dag på att utveckla och förbättra saker i mitt spel. Det känns jättekul att vinna även när jag försöker utvecklas samtidigt, säger Mirjam.

Finalsegern innebar Mirjams andra ITF-titel i singel i karriären.

– Planen är nu att åka hem och träna i en och en halv vecka innan jag ska tillbaka till Belgien, fast denna gång till en 25 000-dollartävling, avslutar Mirjam.

Hon gjorde seniorlandslagsdebut i Fed Cup tidigare i vintras och inför tävlingen i Belgien, var hon rankad på plats 483 i världen.

foto: Henrik Gustavsson

Läs också