Monica i SM-final4

Monica i SM-final4

Lovöbon och välmeriterade dressyrtränaren Monica Sparre och hennes häst Rafaella Selection tog sig till åttondeplatsen i SM-final i Grand Prix på Strömsholm på nationaldagen. En bedrift som hon känner sig mer än nöjd med.

Tävlingen som ägde rum under de så kallade ”Nationaldagstävlingarna” den 6 juni på Strömsholm samlade större delen av Sveriges dressyrelit i strålande solsken och vackra omgivningar.
Monicas 12-åriga sto Rafaella Selection är förhållandevis ny i dessa höga klasser.

– Det är bara femte starten som hon gör i den här klassen, så jag är verkligen jättenöjd med prestationen, berättar Monica.

De två är dock ett tajt team som har hängt ihop sedan Rafaela Selection var föl.

– Jag köpte henne som föl från Danmark. Jag bodde i Danmark tidigare och tävlade hennes mamma, så det känns verkligen roligt att det har gått så bra med henne också.

Monica som själv är en välkänd dressyrtränare, såväl i Sverige som utomlands, har en diger meritlista. Ett silver i lag-SM i dressyr 2016, tidigare Grand Prix-vinster och deltaganden i unghäst-VM är bara några exempel. Hon har också bott och varit verksam i såväl Tyskland, Danmark och Norge i sex år innan hon bestämde sig för att återvända till Sverige.

– Det är ungefär tolv år sedan nu som jag började längta hem till allt från svenska språket till svensk natur och då var det dags att flytta hem igen.

LO BÄCKLINDER

Läs också