Möten och mat på Sundsgården

Möten och mat på Sundsgården

Under sommarens helger kommer Sundsgården på Färingsö vara platsen för kulturella möten och möjligheter att prova all världens mat. Det ska Christine Obiya Nordström och hennes eldsjälskollegor se till.

– Förra helgen kom det 85 gäster och åt bland annat afghansk, syrisk och arabisk mat med oss. Vi hade framträdande av en jätteduktig kille som heter Amir som rappade fantastiskt bra och en ung tjej som var discjockey, berättar Christine Obiya Nordström, som är initiativtagare till integrationsprojektet som har Sundsgården som sin bas.

Annons

Nu laddar hon och de övriga volontärerna för att locka så många människor som möjligt till att delta i evenemangen som sker framöver.

– Vi kommer servera brunch varje lördag och söndag fram till och med september. Vid varje tillfälle kommer det också att vara någon slags underhållning, bland annat gitarrmusik, jazz eller karaoke. När vi inte har något speciellt tema kommer vi att spela ABBA-musik för att hedra dem för allt de gjort för Sverige, säger Christine Obiya Nordström.

Hon berättar om hur de även ordnat familjepicknick på stranden och att responsen har varit odelat positiv bland alla dem som deltagit. Framöver hoppas de på att kunna erbjuda sommarjobb till ungdomar och att få till en organisation som är hållbar över tid.

Annons

Vissa av de planerade aktiviteterna framöver sträcker sig även till kvällstid och några är riktade till ungdomar, andra till barnfamiljer. Men visionen om ett levande integrationscenter har utrymme för fler ideér och fler eldsjälar.

– Vi vill att människor ska känna till Sundsgården för att det är det bästa integrationscentret och vi vill att det ska vara en plats där man kan mötas vid olika tillfällen. Vi ordnar gärna teambuildingaktiviteter, idrottsklubbarna kan ha samarbeten med oss och tänk vad roligt om någon kock skulle vilja starta matlagningkurser hos oss till exempel. Det finns möjlighet att ordna alla typer av aktiviteter. Vi har gott om plats och mycket energi, men vi behöver också hjälp från engagerade personer i omgivningen, sammanfattar Christine Obiya Nordström.

LO BÄCKLINDER

Läs också