Ny ägare till Färingsö trä

Ny ägare till Färingsö trä

Sedan den 1 februari har Mälaröarnas enda lokala byggmaterialhandlare Färingsö trä ny ägare. Ledningen satsar dock på att fortsätta utveckla verksamheten i samma anda som man haft under nära trettiofem år.

Den nya ägaren Fresk Group, som äger 27 XL Byggvaruhus runt om i Sverige, har en omsättning på 1,8 miljarder kronor om året och 470 anställda. Detta ser förre ägaren som en stor tillgång för företaget.

– Det vi gör är att öka tryggheten för samtliga anställda och ger dem möjligheten till utveckling i en större koncern. Kunderna kommer inte att märka någon förändring. Vi ska fortsättningsvis heta Färingsö trä och alla anställda fortsätter med sina respektive områden, säger Peter Skog, som fortsätter som vd i företaget även framöver.

Färingsö trä som började som en filial till Bromma trä efter andra världskriget, har haft flera stora förändringsperioder tidigare. Då nya ägare tog över 1983 gjordes en rejäl utökning av sortimentet och när Peter Skoog och Stefan Poulsen köpte in sig i företaget 2004 togs ytterligare ett utvecklingssteg mot att bli ett fullskaligt byggvaruhus. I samband med detta ägarbyte kliver dock Stefan Poulsen av men i övrigt förblir verksamheten som kunderna känner igen den.

– Vi kommer kvarstå som fastighetsägare och utvecklare av det framtida Enlundaområdet där detaljplanearbetet fortskrider. Nu ser vi stora möjligheter till att fortsätta utveckla verksamheten och möta framtiden med framför allt en e-handel, säger Peter Skoog.

LO BÄCKLINDER

Läs också