Ny förening

Ny förening

Ekerö AIK är det senaste tillskottet i utbudet av idrottsföreningar i kommunen. Föreningen bildades på Trettondagen och kommer inledningsvis att bedriva handbollsverksamhet.

– Idag startar vi upp med handboll, men i framtiden ser vi oss som en sektionsförening med flera idrotter under vårt paraply, berättar föreningens ordförande Adam Engström, som också är tävlingschef på Svenska handbollförbundet.

Hur ser satsningen ut till att börja med?

– Vi tänker växa organiskt och bedriva verksamhet för barn i första hand. Tanken är att vi ska ha upptagningsområde kring Sanduddens skola, Träkvista skola och Ekebyhovskolan. Men inledningsvis lägger vi kraft på att bygga upp en verksamhet kring Träkvista skola.

Föreningen kommer att bjuda in till ett antal träffar under våren.

– Jag vill inte kalla det för träningar utan snarare bollskoj eller bollek för årskullarna fem till sex år och sju till åtta år.

Var man kommer att hålla till är inte klart ännu.

– Vi har inte hunnit ta kontakt med kommunen och det är också mitt under säsongen och verkligheten är som den är, det finns inga givna tider lediga. Men vi vill bedriva verksamheten i närområdet och jag har som ambition att vi ska kunna ha våra träningar i Träkvista skola till att börja med.

Föreningen är ännu i sin linda och därför är inte föreningens hemsida klar ännu.   

EWA LINNROS

Läs också