Ny seger för Zacke

Ny seger för Zacke

Brottaresset och stenhamrabon Zakarias Berg fortsätter skörda framgångar. Efter ett SM-guld och silver i Zagreb Open vann han även stortävlingen Thor Masters i mitten av mars.

Vinsten i Thor Masters stod klar efter att Zakarias Berg hade besegrat Denis Kudla, tysk OS-trea från 2016, med 3-2 i finalen. Förra året föll han mot just Kudla i finalen. Nu fick han dock revansch efter att ha lurat tysken i parterr genom att explosivt skiftat håll på rullningen och därmed gå upp i en 3-1 ledning med bara 90 sekunder kvar av matchen.

– Tävlingen var tuff och formen är inte på topp än, men det var skönt att ändå kunna knyta ihop säcken och vinna sex av sex matcher. Tysken jag vann över i finalen är alltid tuff att möta, så det här var ett skönt kvitto inför EM i Bukarest om drygt en månad, säger Zakarias Berg.

Poängmässigt hade dock Zakarias Berg vunnit den tuffaste matchen redan på fredagskvällen då han brottades mot Emil Sandahl. Matchen slutade 1-1, men Zakarias Berg drog det längsta strået genom att ta den sista poängen. Övriga matcher styrde han från början till slut.

LO BÄCKLINDER

Läs också