Ny tränare i Ekerö KK

Ny tränare i Ekerö KK

Utökade träningstider och en ny, välmeriterad tränare kan Ekerö konståkningsklubb stoltsera med när de drar igång sin verksamhet på allvar denna vecka.

I samband med att konståkningssäsongen startar börjar den nye tränaren Danil Yefimtsev ta sig an klubbens många duktiga åkare. Han har en lång egen konståkningskarriär bakom sig och kommer ursprunglingen från Odessa, Ukraina där han har tävlat på landslagsnivå. Efter sin aktiva karriär turnerade han med professionella is-shower, bland annat de världsberömda ”Holiday on Ice” och ”Bolshoy on Ice”.

– Det är väldigt svårt att hitta bra konståkningstränare i Sverige så vi är verkligen jätteglada att vi har fått hit Danil. Nu hoppas vi att han kommer att trivas här, berättar Tanja Nordebäck, Ekerö KK.

Hon berättar att han har högsta akademiska tränareutbildningen från sitt hemland och att han har arbetat som tränare i Ukraina, Dubai och på Island. Utöver konståkningstränare är Danil dessutom utbildad yogainstruktör.

– Vi har ordnat ett boende till honom på gångavstånd från hallen, han håller på att studera svenska och snart ska han gå det sista steget i svensk tränarutbildning.

I övrigt är det full fart i klubben även om säsongen är i sin linda. I mitten av augusti hölls ett uppstartsläger för ett femtiotal barn, ungdomar och vuxna. Skridsko- och konståkningsskolorna började i både Vikingahallen och Allhallen veckan efter.

– Vi har fått fler halltider och utökade timmar den här terminen, så nu kan de som vill träna mycket få fler chanser.

LO BÄCKLINDER

Läs också