Nya restaurangägare

Nya restaurangägare

Restaurang Jungfrusund får nya ägare från och med den 1 maj. De kommer in i verksamhet när den mest intensiva säsongen för restaurangen drar igång, så till en början kommer allt att vara sig ganska likt.

De nya ägarna Amir Jalilian, Christer Sjöö och dottern Anna Sjöö är taggade inför starten.

Amir har jobbat cirka 25 år i restaurangbranschen med allt från hotell, nattklubbar till catering och en hel del säsongsarbeten runt om i Sverige. De har alla arbetat i en liknande miljö i Strömstad.

– Vi har jobbat med snarlika koncept vid vattnet så vi kan det här med båtlivet och öfolket. Sedan är Jungfrusund ett förlåtande ställe, det går att göra mycket. Det är mycket som händer i området också. Om en månad blir det också en äventyrsgolf med 18 hål klar precis i angränsning till restaurangen, berättar Amir.

Anna är uppvuxen i restaurangbranchen och har jobbat mycket inom den, även om hon de senaste åren har arbetat med TV och teater. Men nu är det dags att ta sig tillbaka till ”restaurangrötterna”.

– Det har känts att någon gång ska det hända, säger Anna och berättar om deras vision för restaurangen.

– Vi vill att det ska vara en skön, levande plats där alla är välkomna och människor förenas. Men även om vi kommer att göra en del saker i sommar, kommer vi inte att gasa på fullt ut.

Det blir först framåt januari som de tillsammans med fastighetsvärden kommer att fila på konceptet.

– I och med att vi går in så sent på året hinner vi inte med nu. Men det finns ett plus med det också och det är att vi hinner känna in marknaden lite grann, säger Anna och Amir kommenterar:

– Det gäller att inte ta ut svängarna för mycket för att kunna ge god kvalitet, så vi kommer att fortsätta lite på samma vis som de tidigare ägarna till att börja med. Sedan kanske vi lägger till något, om vi har en kock eller köksmästare som har sin egen lilla nisch till exempel.

Amir bor på Färingsö medan Christer och Anna bor i stan och känner inte till så mycket om Mälaröarna ännu.

– Då vill man ju ta reda på vilka luckor det finns att fylla och vad människor är sugna på innan man fäster sig vid ett speciellt koncept.

Är ni öppna för att få in förslag för mälaröborna?

– Ja, vi tror att det är smart att vara det eftersom vi har den här sommaren på oss.

De tar över restaurangen den 1 maj.

– Vi är redan där lite grann redan nu och vi har fått ett otroligt bra bemötande från förre ägaren som lämnar över på ett smidigt sätt. Men vi kanske tar en dag eller två före vi startar för att förädla restaurangen på vårt sätt, säger Amir.

EWA LINNROS

Läs också