Nygammalt galleri i Jungfrusund

Nygammalt galleri i Jungfrusund

Sista helgen i maj öppnade ett nytt galleri i Hantverksstallets gamla lokaler i Jungfrusund. Där kommer Paola Jernberg att göra plats för svensk form, inredningsdesign, hantverk och gemensamt skapande.

Paola Jernberg, som själv är inredningsarkitekt och arbetar mycket med återvinning av gamla möbler, är sedan länga medlem i Hantverkstallet som fram till årsskiftet drev galleriet och butiken. När nedläggningen var ett faktum bestämde hon sig för att själv driva verksamheten vidare och dessutom utöka den.

– Förutom galleri och butik kommer jag även arrangera kurser och seminarier. Lokalen kommer även vara tillgänglig för föreningar eller mindre grupper som behöver en plats att träffas. Jag vill att det ska bli en mötesplats för människor i alla åldrar, säger hon.

Förutom konstgalleri och mötesplats kommer det även finnas hantverksprodukter till försäljning under helgerna när galleriet är öppet.

Först att ställa ut i galleriet är konstnärinnan Angela Aldén som ställer ut tavlor och bruksföremål med tryck.

– Jag målar huvudsakligen tavlor i akryl. Min konst beskrivs som färgglad och naivistisk. Återkommande motiv är oftast kvinnor, exotiska blommor och sagolika djur.  Måla är min passion och meditation. Folk brukar säga att man blir glad av mina tavlor, då vet jag att jag lyckats. Jag gillar när jag får mina betraktare att släppa tid och rum, få dem att drömma sig bort för en liten stund. Jag tror att det är viktigt i detta stressiga samhälle som vi lever i, berättar Angela Aldén som har sin syster boendes på Mälaröarna.

LO BÄCKLINDER

Läs också