Nystart  för biografen

Nystart för biografen

Den lokala bioföreningen Mälarö Kino har fått i uppdrag av Ekerö kommun att driva kommunens biografverksamhet vidare. Biografen har fått det nya namnet Mälaröbion.

– Vi är stolta och glada över att kommunen har gett oss ansvaret för bion, och längtar nu efter att få visa film igen, säger Andreas Carlsson, föreståndare för Mälaröbion.

Annons

Föreningens sju aktiva medlemmar har varit den tidigare biografentreprenörens förlängda arm lokalt på Ekerö sedan 2013. De har skött planeringen, marknadsföringen och genomförandet av föreställningarna på biografen i Erskinesalen. Nu tar den ideella föreningen över hela verksamheten från den tidigare entreprenören.

– För biobesökarna betyder det att vi lättare kommer kunna möta deras behov och önskemål. Vi planerar redan för fullt hur vi ska skapa bättre bioupplevelser här på Ekerö, säger Andreas Carlsson.

– Vi känner oss trygga och förväntansfulla när vi nu ger Mälarö Kino ansvaret för att driva biografen på Mälaröarna vidare, säger Elisabet Lunde, chef för kultur- och fritidsförvaltningen.

Det nya bioprogrammet gäller mellan den 9 och 17 februari. Därefter blir det ett par veckors uppehåll på grund av upprustning i Erskinesalen.       

Annons

Läs också