Nytändning för hundungdomar

Nytändning för hundungdomar

Efter att föreningen Mälarö hundungdom varit avsomnad under flera år har den fått nytt liv av ett gäng eldsjälar. Nu har de en livfull verksamhet och ett stort gäng ungdomar tränar regelbundet med sina hundar.

Runt om på Mälaröarna finns det gott om ungdomar med egna hundar som lägger mycket tid och energi på att träna dem. Ungdomar blir dock äldre och en del av den tidigare så aktiva Mälarö hundungdoms medlemmar har gått vidare till vuxenverksamheter eller börjat lägga sin tid på annat, vilket gjort att föreningen fört en tynande tillvaro. Under året har dock föreningens verksamhet fått ett rejält uppsving och idag har de träningar varje vecka för sina medlemmar på Mälarö brukshundsklubbs anläggning i Skå.

– Vi anpassar våra träningar mycket efter medlemmarnas önskemål och hittills har det varit mest agility och rallylydnad som varit efterfrågat. Vi har en fast träningstid en kväll i veckan, men ofta blir det fler. Under påsklovet hade vi också läger och vi planerar att ha ett till nu under sommaren, berättar Linnea Jarl som är styrelsemedlem i klubben som i första hand riktar sig till åldrarna 6 till 25 år.

Sedan årsmötet har hon och övriga medlemmar jobbat hårt med att sätta sig in i vad styrelsearbetet innebär och få igång verksamheten.

– Vi har jobbat mycket med att marknadsföra oss på sociala medier och har nu många medlemmar, varav ett tjugotal tränar regelbundet. Men det finns plats för fler och framförallt vore det jätteroligt med lite fler killar än vad vi har idag.

Hittills har de klarat sig med klubbens egna resurser och den utbildade agilitytränare som finns bland medlemmarna, men framöver räknar de med att även ta in externa tränare.

LO BÄCKLINDER

Läs också