Nytt hopp för Kiosken

Nytt hopp för Kiosken

En liten ljusning finns för Pressbyrån i Drottningholm. De får nu stanna på löpande kontrakt som förnyas så länge arbetet med breddning av vägen dröjer.

Det är Reitan Convenience som äger Pressbyråerna och dessa drivs av franchisetagare. Pressbyrån i Drottningholm fick först stanna till augusti. Sedan erbjöds de av Statens fastighetsverk (SFV) att få stanna till 1 januari då Trafikverket angivit att arbetena ska påbörjas. En eventuell förlängning kunde bli aktuell, men till en början avböjde man en förlängning.

Annons

– Reitan har meddelat att de avser att stanna kvar tills dess att Trafikverkets tidplan för vägbygget blir klarare och kräver annat. Pressbyrån blir alltså kvar i nuvarande läge, visserligen på obestämd tid men de avser inte att flytta nu under hösten vilket vi förstås är mycket glada över, säger Lotta Günther, fastighetschef, Stockholms slott.

Annons

Anneli Andersson driver Pressbyrån i Drottningholm.

– Reitan kommer att bistå mig att fortsätta och Fastighetsverket har nu gått med på att vi får fortsätta på tremånaders löpande kontrakt. Hur länge det är, det vet vi inte. Men jag är otroligt lättad och glad, säger Anneli Andersson som driver Pressbyrån.

EWA LINNROS

Läs också