Nytt hotell i gamla lokaler

Nytt hotell i gamla lokaler

Från början av februari är gamla Hotell Stjärnan i Bryggaområdet återigen öppet för att ta emot hotellgäster. Nu drivs dock verksamheten i ny regi under namnet Mälarö hotell.

– Jag har bara öppnat i liten skala så här långt med några rum, men fortsätter inreda rummen allt eftersom för att om några månader ha full verksamhet och 24 rum att hyra ut, berättar Maria Lundin, som har lång erfarenhet av att både driva och arbeta på hotell.

Under 14 år drev hon hotell i Älvsjö och därefter har hon både varit anställd och delägare i andra hotell på olika platser i Mälardalen. Nu ser hon dock fram emot att få full fart på verksamheten på Ekerö.
Byggnaden på Bryggavägen var hotell tills för några år sedan och har därefter stått tomt.

– Jag har märkt ett stort intresse för att hyra rum och har blivit kontaktad av både idrottsföreningar, golfklubbar och turister som letar efter boende. Många blir jätteglada över att jag öppnar. Nu har jag ordnat så att jag är bokningsbar på alla resebyråer och resesajter på nätet. Jag har också tagit kontakt med många näringsidkare runt om i kommunen och har fått väldigt positiv respons så här långt, konstaterar hon.

Innan Maria Lundin tog över verksamheten hade hon inte varit längre ut på Mälaröarna än till Drottningholm, men nu ägnar hon tid åt att åka runt och bekanta sig med omgivningarna. Det som slår henne när hon försöker hitta alla smultronställen i kommunen är att hon tycker att vissa ställen är svåra att hitta då det är dåligt skyltat. Att Ekebyhovs slott ligger alldeles runt hörnet från hennes hotell, fick hon till exempel reda på av en slump. Hon tycker dock att hon börjar få koll på platser som hon kan rekommendera till sina gäster.

– Jag satsar stenhårt på service, renlighet och att det ska vara en riktigt god frukost. Jag vill att det ska vara en familjär känsla och att alla rummen ska funka perfekt, berättar Maria Lundin som också har många ideér om hur hon ska kunna sätta lite stjärnglans på hotellet. Men först vill hon försäkra sig om att alla tillstånd är korrekta innan hon lovar något.

LO BÄCKLINDER

Läs också