Nyutkommen feelgoodroman

Nyutkommen feelgoodroman

Förra året släppte färingsöbon Elin Eldestrand sin debutroman ”En framtida hemmafrus bekännelser” som nu även har kommit ut i Danmark. Därefter har hon hunnit med två böcker till, den senaste, ”Om sanningen ska fram”, släpptes i september.

– Det här är en feelgoodroman och handlar om Estrid och Olivia som träffas. Det visar sig att de har lite gemensamt. Det handlar om huruvida man ska går vidare eller hur man ska göra om man har varit med om någonting väldigt jobbigt, berättar Elin Eldestrand.

Handlingen utspelar sig under ett par veckor i december och berör sådant som att våga vara ärlig, även om sanningen kan göra ont och till och med förstöra. Boken handlar också om vänskap, kärlek, sex och drömmen om den perfekta julen.

Elin Eldestrand är född och uppvuxen i Ludvika men bor nu på Färingsö med man och barn. Hon har en fil.mag. i medie- och kommunikationsvetenskap och en fil.kand. i engelska, båda från hennes tid vid högskolan i Gävle. Tidigare har hon arbetat som tidningsreporter och även inom film och TV.

Före romandebuten 2016, gav Elin ut sex e-noveller om hemmafrun Charlie och hennes bekännelser. 2016 romandebuterade hon på samma förlag med ”En framtida hemmafrus bekännelser”. Uppföljaren, ”Drömmar och dilemman”, släpptes i maj 2017 och nu i september kom senaste boken ”Om sanningen ska fram”. Alla böcker är utgivna av Hoi förlag.

EWA LINNROS

Läs också