Olof från EIK till NHL

Olof från EIK till NHL

Hockeymålvakten Olof Lindbom draftas till New York Rangers i NHL som förste spelare som har EIK som moderklubb. Med meriter som ”Sverige bästa spelare” samt ”Turneringens bästa målvakt” under U18-VM i våras är förväntningarna högt ställda från nya klubben.

Grattis Olof, vad gör du just nu?
– Jag är hemma och tränar med Djurgården inför kommande säsong. Det är nu under försäsongen som brukar vara den jobbigaste och tuffaste perioden. Jag var i New York för några veckor sedan och tränade med deras målvaktstränare Benoit Allaire. Det var en väldigt häftig upplevelse och jag fick lära mig massor av nya saker och förstod äntligen hur proffsigt det är där borta i NHL.

Hur länge spelade du i EIK och hur lade den tiden grunden för där du befinner dig i hockeyn idag?
– Jag spelade ishockey till och med U14-året i Ekerö IK, vilket verkligen lade en bra grund för mig som hockeyspelare. Det gick att ha kul med sina kompisar samtidigt som man fick bra tips från tränare. Jag förstår först nu på senare år hur mycket tid tränare och materialare har lagt ner på just mig, så dem har jag mycket att tacka för. Marcus Edholm och Jesper Gustavsson samt bröderna Grönlund hade stort inflytande på mig och framför allt materialaren Thomas Larsson, som alltid såg till att jag hade fungerande utrustning. Utan dem hade jag nog inte varit samma hockeyspelare som jag är idag.

Hur ser förväntningarna på dig ut i New York?
– New York Rangers har stora förväntningar på mig, vilket jag tycker är kul. Det ger mig ytterligare motivation till att pressa mig. De vill att jag om några år ska vara deras förstemålvakt och det har redan börjat skrivas om ”prince Lindbom”, så det är väldigt roligt och spännande.

LO BÄCKLINDER

Läs också