Opera och konst – brett utbud på Live på bio i höst

Opera och konst – brett utbud på Live på bio i höst

När Live på bio bjuder in till höstens program är det till ett brett utbud. Här finns både klassiska operaföreställningar och en lekfull familjekonsert.

– Vi har redan visat konstutställningen Hieronymus Bosch och hans märkliga värld, som blev väldigt omtyckt. Det var fantastiskt att se de myllrande bilderna när kameran kröp tätt intill och dessutom få en duktig guide som berättar om dem. De här konstfilmerna har blivit väldigt populära och efterfrågade, säger Inger Blomberg, Live på bio.

Härnäst visas en nyuppsättning av Bellinis Bel canto-opera Norma med Sondra Radvanovsky. En roll som hon hyllades för på Metropolitan 2013 liksom vid Canadian Opera Company, San Francisco Opera, Bayerische Staatsoper Gran Teatre del Liceu och Lyric Opera of Chicago.

Därmed är hon en av världens ledande uttolkare av den ikoniska rollen. Joyce DiDonato har rollen som Normas kollega och konkurrent Adalgisa, Joseph Calleja är Pollione och Matthew Rose spelar Oroveso. Carlo Rizzi dirigerar och Sir David McVicar regisserar den nya uppsättningen.

– Därefter visar vi Trollflöjten av Mozart från Metropolitan i mitten av oktober och sedan är det familjeföreställning med Electric Banana Band den 11 november, berättar Inger Blomberg och förklarar att de lagt vikt vid att skapa en repertoar som attraherar en bred publik.

I år firar Live på bio firar treårsjubileum på Mälaröarna och programmet för våren 2018 är redan spikat.

– Vi kommer bland annat att visa både Puccinis Tosca, Donizettis Kärleksdrycken och Verdis Luisa Miller till våren.

LO BÄCKLINDER

Läs också