Oseriösa hantverkare

Oseriösa hantverkare

Under sommarhalvåret är det inte ovanligt att oseriösa hantverkare söker sig till villakvarteren och försöker skaffa sig jobb med lite brutalare metoder. Mälaröarna är inget undantag, även om frekvensen är lägre än i mer stadsnära områden.

Flera läsare har hört av sig och berättat att de varit med om att oseriösa sotare kontaktat dem för att få sota och vid kontroll har det visat sig att företaget de sagt sig representera inte finns. Polisen kan inte se att det kommit in några anmälningar om detta, men rekommenderar den som är med om liknande att ringa dem på 114 114.

– Annars gäller det att man alltid ska ha kontroll på vem som gör arbeten i ens hem. De ska gå att kontakta med telefonnummer, de ska ha a-skattsedel och en bra regel är att man själv bjuder in till dessa kontroller och att man själv bestämmer när sotning ska utföras, säger Anna Freij, kommunpolis.

Hon kan också berätta om andra hantverkarrelaterade händelser som skett i kommunen under senare tid.

– Åtminstone en anmälan har inkommit om att engelsktalande personer i en vit skåpbil erbjuder rengöring av plattor på uppfarter. När tjänsten avböjs har de blivit otrevliga och arga. Om detta skulle hända igen, ta så mycket information du kan om till exempel hur bilen de färdas i ser ut med registreringsnummer samt var rak och tydlig att tjänsten inte är önskad. Tipsa också gärna polisen.

Under den senaste tvåveckorsperioden har en stor mängd stölder skett på Mälaröarna. Från Adelsö, Gällstaö, Lovön, Ekerö och Färingsö har ett flertal motorbåtar och båtmotorer stulits. Mopeder och takboxar har stulits från garageuppfarter och vid Drottningholm har det skett såväl stölder ur bilar, som väskstölder och även ett inbrott i en av restaurangerna.

Polisen har även gjort regelbundna patrulleringar på Mälaröarna och gör också en hel del insatser när de är på plats.

– Den 23 maj var det ”lokalpolisområdesdag”. Vi hade en fantastisk dag med mycket synlighet i våra områden. Vi hade också flera trafikkontroller på olika platser på Mälaröarn vilket resulterade i okänt antal ordningsböter för bland annat fortkörning. Tyvärr ”varnar” allmänheten varandra och patrullerna fick byta område med korta intervall.

LO BÄCKLINDER

Läs också