Pistolhot och brand

Pistolhot och brand

En totalförstörd villa och en bilist som blev hotad med pistol är några av de händelser som polisen och brandförsvaret fått handskas med på Mälaröarna under de senaste två veckorna.

Den 17 maj körde en bil ut på Ekerövägen från Kärsön och en annan förare tvingades sakta in. Den förare som fick bromsa körde då upp jämsides och riktade ett pistolliknande föremål mot den förste föraren. Sedan fortsatte den hotfulla situationen tills föraren i den första bilen tog upp telefonen strax efter rondellen mot Färingsö på Ekerö och på så sätt avskräcker den hotande föraren som kör iväg hastigt och gör många farliga omkörningar på väg ut mot Färingsö.

– Bilen var en mörkröd BMW, föraren hade snaggat hår och var i 35-årsåldern. I passagerarsätet satt en mörkhårig kvinna och eventuellt fanns det ett barn i baksätet. Vi tar gärna emot tips från den som sett något, säger Stefan Berg, kommunpolis.

Den 16 maj brann en villa ner till grunden i Stenhamra, men ingen person blev skadad.
Nyligen blev också en ung pojke påkörd, men inte allvarligt skadad, när han korsade en väg på Ekerö på cykel. En svängande bil missade att stanna för cykelöverfarten och pojken körde rakt in i bilen. Många av korsningarna på centrala Ekerö är hårt trafikerade av såväl cyklister, gångtrafikanter och bilister. Kring skolorna är det extra många i rörelse och tillbud är inte ovanliga. Alla trafikanter vet inte heller vad som gäller.

– Om inget annat anges har bilarna väjningsplikt för gångtrafikanter på övergångsställe samt för cyklister som cyklar på cykelöverfart märkt med vita fyrkanter. Om det är ett vanligt övergångsställe ska cyklisten kliva av cykeln och leda den, säger Stefan Berg.

LO BÄCKLINDER

Läs också