”Plocka fram reflexer!

”Plocka fram reflexer!

Under senaste tiden har en mängd stölder av takboxar och cykelhållare skett på Ekerö. Dock har de vanliga villainbrotten varit i princip obefintliga.

– Det har varit en lugn period under de senaste veckorna, men det som sticker ut är att det stals ett stort antal takboxar och cykelhållare under ett par nätter i slutet av augusti. De var alla av samma märke och det var uppenbart att tjuvarna var ute efter precis den här typen av grejer, konstaterar Håkan Thor, kommunpolis.

Annons

Stölderna skedde bland annat i Sandudden och Skärvik och i de flesta fall satt de fastmonterad på bilar.

– Vi vet dock inte vad som händer med dem efter att de stjäls. När det gäller bildelar vet vi att de ofta skeppas iväg och säljs utomlands, men frågan är om de här skrymmande föremålen verkligen skickas till andra länder, frågar sig Håkan Thor.

Han kan också berätta om att polisens mottagning för allmänheten på onsdagar i kommunhuset, återigen är öppen efter att ha varit stängd under ett par sommarveckor.

– Jag vill också passa på att påminna om att mörkret kommer allt fortare på kvällarna nu och att man är noga med att sätta reflexer på sig själv, men framförallt på sina barn som många gånger är ute och rör på sig på kvällarna.

LO BÄCKLINDER

Läs också