Poppis veterandag

Poppis veterandag

Gamla traktorer och mopeder, veteranbilar och motorcyklar – det var stor och varierad uppslutning när veteranloppet Adelsö runt ägde rum den 30 juni. Nästa år planerar arrangörerna för ett ännu större evenemang.

Det har blivit fler och fler deltagare för varje år och i år sålde vi biljetter för 200 fordon. Jag har inte koll på vart alla kommer ifrån, men jag vet att det var deltagare både från Norge och Uddevalla bland annat. Det är många som ger oss beröm för arrangemanget och det sprider sig runt om i landet, berättar Ubbis Hasselström, Adelsö evenemang som arrangerar loppet för fjärde gången i ordningen.

Själva loppet är en så kallad ”poker run” som går ut på att deltagarna ska samla in spelkort utmed vägen och i slutet vinner bästa pokerhand. Årets förstapris var en moped.

Redan 2015, då det första loppet ägde rum, var det uppskattat och hade ett 90-tal deltagare. Allt eftersom har sedan evenemanget utökats och i år fanns det möjlighet att delta i en hel del kringarrangemang. I anslutning till festplatsen kunde man både ta en helikoptertur över ön och njuta av tivoliattraktioner och servering.

– Vi har fått väldigt bra sponsring från lokala företagare vilket har gjort att vi till exempel kunde bjuda på gratis karusellåkning för barn. Vi kunde också dela ut fina priser till deltagarna i loppet. Nästa år hoppas vi på att kunna utöka tivolidelen med fler attraktioner. Det var jättepopulärt med karusellen i år och barnen stod i kö.

Den soliga dagen avslutades med dans till livemusik på utomhusdansbanan på Adelsö festplats och även den lockade ett par hundra deltagare.

LO BÄCKLINDER

Läs också