Populärt lopp med nya grepp

Populärt lopp med nya grepp

Målsättningen att locka fler barn till Magnus Ladulåsloppet infriades med råge när den sjätte upplagan av loppet ägde rum den 8 juli på Adelsö. Inte mindre än 53 löpare födda mellan 2004 och 2010 gav sig ut i spåret, vilket var 25 procent fler än förra året.

Totalt var deltagarantalet 138 stycken när det var dags för årets mil-lopp. Prognoserna visade regn in i det sista, men trots det blev det uppehåll under hela loppet.

– Vi hade några nyheter i år. Bland annat rapporterade funktionärer från vätskekontrollerna runt banan till tävlingsledningen, för att publiken på Adelsövallen skulle få veta hur det gick utmed vägen. Det som var extra kul var att den trio som låg först vid första kontrollen visade sig vara de som gick i mål först av alla, berättar Anders Rosenquist af Åkershult från arrangören Adelsö IF.

Den trio som kom loss redan från början var fjolårets damsegrarinna och innehavare av banrekordet, elitlöparen Charlotte Karlsson, hennes pojkvän och fjolårssegraren på fem kilometer, Pär Arvered, samt Alexander Flores. Detta bäddade för en spännande kamp under loppets gång. Alexander Flores vann hela loppet på 37:39 och tvåa kom Pär Arvered på 39:10. Charlotte Karlsson vann damklassen på 39:08 och tvåa kom Lousie Hellqvist på 45:03.

Klubbmästerskapet såg på förhand ut att bli en kamp mellan fjolårets trea, Magnus Karnefors och Mårten Westberg. Både var väldigt osäkra på formen inför start men Mårten gjorde ett strålande lopp och blev inte bara klubbmästare utan även trea i herrklassen totalt. Klubbmästerskapen för damer vanns av Lena Collberg på 1:07:08.

Barnens lopp för flickor vanns av Emelie Gustafsson, Ekerö IK och pojkloppet av Viktor Söderholm, Stenhamra. Klubbmästerskapet för barn vanns av Alva Björn.

– Vi hade också ytterligare en populär nyhet för året som var att en av klubbens löpare liverapporterade från sin löpning runt banan. Han gjorde det fantastiskt bra och filmen som ligger på Youtube har över 2 000 visningar, säger Anders Rosenquist af Åkershult.

Han och de övriga som arbetar med att arrangera loppet planerar redan för nästa års lopp.

– Det är väldigt mycket jobb som vi lägger ner, men det är det värt med tanke på hur mycket positiv respons vi får, säger han.

LO BÄCKLINDER

Läs också