Premiär för jobbmässa

Premiär för jobbmässa

För den som söker arbete, vill sluta pendla och hellre jobba i närområdet eller helt enkelt vill byta bana i yrkeslivet finns en möjlighet att komma vidare genom att gå till Ekerö kulturhus den 14 februari. Då arrangerar kommunens Jobbcenter en jobb- och utbildningsmässa dit alla är välkomna.

– Jag har tänkt på den här idén länge, att göra något för både invånarna och lokala företagare så att de får möjlighet att träffa varandra och få direktkontakt, berättar Hanna Helsing, samordnare på Jobbcenter.

Annons

Därför arrangeras nu, i god tid innan ansökningarna till olika kurser och utbildningar ska vara inne, kommunens första jobbmässa. I Erskinesalen och kulturhusets foajé kommer utställare att möta besökare och inspirationsföreläsningar att hållas på både svenska och arabiska.

– Det kommer finnas många lokala företagare på plats. Bland annat flera vård- och omsorgsföretag samt taxi som har stort behov av nya förare. Vi har riktat in oss på att det ska vara företag med rekryteringsbehov och som har behov av att anställa allt från timanställda och sommarvikarier till fasta jobb. Det finns fortfarande plats för några företag till att ställa ut.

Annons

På plats finns bland annat även Komvux, Arbetsförmedlingen, en rekryteringsfirma som är inriktade på nyanlända och flera andra utbildnings- och jobbaktörer.

– Vi hoppas på att det kommer resultera i många bra matchningar, säger Hanna Helsing.

Hon arbetar också med planeringen inför kommunens sommarpraktikplatser och kan berätta att det i år blir samma satsning som förra året, vilket innebär att det blir 150 platser att söka för kommunens ungdomar. Dessutom följs projektet med ”Årets roligaste sommarjobb” från förra året upp, men i år kallas det för ”Rookie startup”. Det går ut på att de som antas får ett startbidrag på 2 500 kronor samt möjlighet att starta ett företag under handledning och förverkliga en affärsidé. Från den 19 februari kan ungdomar som går ut årskurs nio eller gymnasiets första eller andra år, börja söka både sommarjobben och Rookie startup.

LO BÄCKLINDER

Läs också