Prisad film till Ekerö bio

Prisad film till Ekerö bio

Den 15 april är det säsongsavslutning på Ekerö bio och då visas den rosade filmen ”En fantastisk kvinna”. Hela överskottet går oavkortat till den lokala föreningen ”Transammans Ekerö”.

– Under hösten och vintern har vi visat 52 filmer. Den som drog störst publik var Solsidan som hade 344 besökare, men även de svenska filmerna Ted och Tårtgeneralen fick stor publik. Vi har visat några barnfilmer som har gått bra också, berättar Lena Zetterberg Björk, från föreningen Mälarö Kino som driver biografverksamheten på Ekerö bio.

Hon är en av de ideellt arbetande krafter som jobbar hårt för att se till att det finns en lokal biograf på Mälaröarna som visar populära och nya filmer. Med bara ett fåtal tillfällen kvar innan de ordinarie filmvisningarna är över för säsongen berättar hon om en extra angelägen filmvisning som blir avslutning för terminen.

– Den 15 april visar vi filmen ”En fantastisk kvinna” på initiativ av Transammans Ekerö, som är en förening för familjer där det finns barn med transerfarenheter. Vår del av biljettintäkterna kommer att gå oavkortat till dem.

Den chilenska filmen vann en Oscar för bästa utländska film i konkurrens med bland annat Ruben Östlunds film ”The Square”. Den handlar om en ung transkvinna vars partner dör och hur hon får kämpa för sin rätt att vara sig själv, mot hans familj som inte vill acceptera henne.

LO BÄCKLINDER

Läs också