Prisade entreprenörer

Prisade entreprenörer

Rasmus Huldt från Träkvista har tillsammans med tre klasskamrater vunnit första pris i företaget Paysons tävling ”Young E-business of the Year 2017”.

För att uppmuntra fler ungdomar att starta e-butik har Payson instiftat det årliga priset ”Young E-business of the Year”. Ungdomar mellan 15 till 25 år får möjlighet att presentera sina e-handelsidéer för chansen att vinna ett stipendium på 10 000 kronor. Tempus Novum vann tävlingen i konkurrens med tävlingsbidrag från hela landet.

Rasmus Huldt från Träkvista är VD i företaget som han har har tillsammans med  Simon Ramnö, Simon Mäntylä och Ludvig Lillengård. De går sista året på Bromma gymnasiums ekonomiprogram.

Tempus Novum är en tjänst för klockrenovering där man skickar in sin klocka för att få den  lagad eller uppfräschad och när klockan är servad skickas den tillbaka.

  Vi såg att många har klockor liggandes i lådor för att de har stannat. Inom företaget är vi väldigt intresserade av klockor. Vi ville göra det enklare att laga klockor. Då var internet det självklara valet, berättar Rasmus.

De är redan igång och inom kort kommer deras hemsida, i dagsläget arbetar de via instagram.

– Stipendiet tillåter oss att utveckla tjänsten och sätta ribban högre. Vi har många utgifter för inköp av verktyg och annan urmakarutrustning. Tack vare stipendiet kan vi köpa in det direkt och komma igång snabbare med hela vårt planerade tjänsteutbud, förklarar Rasmus.

Payson som instiftat priset, startades 2004 i syfte att hjälpa privatpersoner och företag som vill ta betalt eller skicka pengar på ett enkelt och säkert sätt.

– Det har varit fantastiskt att ta del av alla affärsidéer som har skickats in till oss. De är ett bevis på att Sverige är fullt av kreativa och digitala entreprenörer. Vinnaren Tempus Novum har en mycket smart idé som underlättar människors vardag. Affärsidén är unik, fyller ett behov som många har och juryn skulle personligen vilja använda den här tjänsten, säger Emma Lindgren, marknadschef på Payson.

Hör intervju med Rasmus här:

EWA LINNROS

Läs också