Prominenta gäster i Radio Vikings studio

Prominenta gäster i Radio Vikings studio

I lokalradiostationen Radio Viking bjuds det på allt från opera, rock, jazz, blues, dixie till samhällsprogram. Flera av musiksveriges stora artister har även gästat och kommer att gästa kanalen i radioprogrammet ”Wallins praliner”.

Gösta Linderholm, Eddie Bruhner, Lennie Norman, Robert Wells, Ronnie Gardiner, Erling Ribbing, Annica Risberg, Claes Janson är några av de gäster som medverkat i ”Wallins praliner” och flera kända musikernamn är på väg till programmet.

Färingsöbon Micke Wallin är mannen bakom programmet ”Wallins praliner”. Han är själv både klarinettist och saxofonist i botten, har spelat i dansband, musikkårer, har ett förflutet som bugglärare och har bland annat varit ordförande i Stockholmspolisens musikkår.

– Jag har genom åren spelat med många musiker och blivit kompis med en del av dem, därför har jag passat på att bjuda in dem hit till Radio Viking, där jag har varit sedan april i år, säger Micke.

Han trivs som fisken i vattnet på radiostationen och radio är inte något främmande för honom. Han har arbetat som larm- och ledningsoperatör inom polisen och brandförsvaret och har även jobbat som trafikreporter på radiostationerna Mix Megapol, Vinyl och Rockklassiker.

För en tid sedan gästades ”Wallins praliner” av Jan Allan tillsammans med Georg Riedel och Erik Söderlind.

– Jag frågade Jan Allan om han inte ville komma hit ut och prata lite gamla minnen. Det ville han och tyckte att jag skulle ringa Georg Riedel och gav mig hans nummer. Georg tyckte det lät jättetrevligt så de kom hit tillsammans med Erik Söderlind, berättar Micke.

Det hela resulterade i ett två timmar långt program med levande musik, inslag från tidigare skivor och prat kring musiken.

Andra gäster på ingång är bland annat Carl Anton, Jan Johansen med sin syster Helena Johansen i ett program om deras far, Egil ”Bop” Johansen och kanske även Titti Sjöblom.

Men Micke vill inte bara prata om sitt eget program.

– Det är ett brett spektra här på stationen och många profiler. Det finns alltid ett program som passar den specifika lyssnarens smak. Vi når ut till två miljoner lyssnare och senaste undersökningen visar att vi har lyssnare i 38 länder, säger Micke.

Det finns ett 40-tal program i stationens tablå. ”Wallins praliner” sänds tisdagskvällar udda veckor samt en söndagskväll i månaden och programmet med  Jan Allan, Georg Riedel och Erik Söderlind, sänds i repris den 5 november.

EWA LINNROS

Läs också