Rugby, Futsal och positivt samarbete

Rugby, Futsal och positivt samarbete

Skå IK har utökat med den nya sektionen Futsal och ska nu även skapa en rugbysektion.

– Det är jättespännande. Vi kommer att kunna nyttja vår gräsplan i Skå för just det ändamålet. Den är lite för liten, men vi kan köra träning och se till att grabbarna och kanske också tjejerna får möjlighet att träna. Vi hoppas att det här slår igenom ordentligt för det finns en stor efterfrågan på att spela rugby i Stockholmsområdet, berättar Björn Osberg, ordförande i Skå IK.

Hockeysektionerna i Skå IK och Ekerö IK samarbetar, bland annat genom att man har ett utbyte mellan lagen.

– Jag har bara hört positiva klanger kring det här samarbetet. Det där diket man pratar om mellan Färingsö och Ekerö, det är inte så smutsigt längre.

Finns det planer på att även öppna upp samarbete inom de andra sektionerna, klubbarna emellan?

– Ja, beroende på hur väl det här faller ut. Vi kommer att göra en första utvärdering under sommaren då hockeysäsongen är över. Då kan vi se vad som funkar och hur vi kan förfina samarbetet. Sedan har vi ett prövoår till då samarbetet är upplagt på två år, säger Björn Osberg och fortsätter:

– Jag tror att det här kommer att lyckas. Nästa steg kanske vi kan göra samma sak med fotbollen. Sedan är det den administrativa sidan där vi kan samköra ekonomi, vaktmästeri, redovisning och sådana frågor som båda parter är beroende av.

Något som båda klubbarna känner av är svårigheten med att rekrytera ideella krafter.

– Har man ett ideellt engagemang, har man också ett vidare uppdrag. Det är inte bara att vara specialist på träning till exempel. Det handlar också om sociala relationer och om uppfostran. Man måste lära barnen att fungera och uppfatta signaler i en grupp. Där har vi tagit ett otroligt stort ansvar med att hjälpa till med att uppfostra kommunens barn och ungdomar. 

EWA LINNROS

Läs också