Säsongsstart på slottet

Säsongsstart på slottet

Ekebyhovs slottsgalleri inleder höstsäsongen med både akryl, tusch, screentryck, tygtryck och collage. Först ut är konstnärinnan Erica Jacobson och därefter Petter Vrigstad.

Den 25 och 26 augusti går Erica Jacobsons utställning ”Mönster, människor, platser” av stapeln på Ekebyhovs slottsgalleri. Hon visar alster i akryl, tusch, screentryck och collage. Erica Jacobson är illustratör och grafisk formgivare utbildad på Konstfack. Hon illustrerar och formger allt från barnböcker, teateraffischer till reklamkampanjer. 2005 nominerades hon till Stora svenska illustratörspriset.

– Jag har nog alltid varit intresserad av visuella uttryck. Jag gick på Konstfack och gjorde min master på Kuba. Det var där mitt uttryck med starka valörer och grafiska inslag etablerades, berättar Erica Jacobson. 

Hennes inspirationskällor är resor, växtlighet, böcker, screentryck, mönster, färgkombinationer, människor och typografi.

– Inspiration just nu får jag från Marina Abramovi, Matisse, Sonia Delauany och YSL på 80-talet.

Den 1 och 2 september ställer Petter Wrigstad ut tuschteckningar. Han är född 1980 och bor i Stockholm. Han arbetar på en daglig verksamhet som heter Medis 5 där man främst sysslar med konst och kultur på olika sätt och utgår från deltagarnas intressen och starka sidor. Petter är bland annat mycket intresserad av att fotografera, promenera och upptäcka olika delar av Stockholm samt av att resa. Flera av de bilder han tar under sina promenader och resor använder han sedan som stöd när han gör sina tuschteckningar. Byggnader av olika slag och stadsmiljöer är hans favoritmotiv.

EWA LINNROS

Läs också