Schackklubben växer

Schackklubben växer

Nya lokaler, tillskott av juniorer, aktiv tävlingsgrupp och möjlighet att spela schack i skolan – Mälaröarnas schacksällskap etablerat sig allt starkare i kommunen.

Efter att ha tränat i Ekerö bibliotek under åtta år har Mälaröarnas schacksällskap (MöSS) bytt träningslokal. Efter årsskiftet håller de istället till i Tappströmsskolan.

– Förutom vår flytt till biblioteket, har den stora internationella Riltonturneringen avgjorts i Stockholm under årets första dagar. MöSS hade i år fyra deltagare, tre i 1800-klassen för spelarna med lägsta ratingtal och en i den något starkare Elo-klassen, berättar Björn Pilström.

Annons

I 1800-klassen placerade sig Carl-Oscar Pilström bäst med 4,5 poäng av 8 och en 35:e plats av de 87 som fullföljde. Björn Pilström och Leo Granberg fick båda 4 poäng och blev placerade som 44:a respektive 50:e. Jacob Hagström i Elo-Klassen fick 4 poäng av 9 och blev 94:a av 150 deltagare.

Klubben har under senaste tiden fått in ett antal unga juniorer, bland annat femteklassare från Ekebyhovsskolan som ska tävla i ungdomstävlingen ”Schack-56:an” senare i vår. Björn Pilström berättar även att han erbjuder schack som ”Elevens val” på Ekebyhovsskolan under våren.

Läs också