Schackvinst för 4C

Schackvinst för 4C

Den 12 mars vann klass 4 C från Ekebyhovsskolan distriktsfinalen i Schackfyran som ägde rum i Globenannexet. Nu laddar de för fullt inför riksfinalen i maj.

– Det var nära 1 000 elever som deltog i distriktsfinalen och det var fantastiskt roligt att vi vann. Jag är så himla stolt över eleverna, berättar klassläraren Rodrigo Meza.

Han berättar att schackspelandet har en lång tradition på Ekebyhovsskolan och förra året kom skolan på andraplats i tävlingen.

– Denna gången har eleverna tränat hårt sedan skolan började i augusti och det har ju givit resultat. De har varit väldigt motiverade att komma långt i tävlingen, men vi har också pratat om att det viktigaste är att man skaffar sig erfarenheter i livet och att man ska ha roligt.

Nu fortsätter tränandet inför riksfinalen på ABB-arenan i Västerås den 25 maj och förutom att få uppleva en riksomfattande schacktävling, får eleverna mycket annat på köpet.

– En av anledningarna till att det är bra att spela schack är att man får träna på att inta olika perspektiv. Det är särskilt viktigt i den här tiden och det här samhället vi lever, där man ofta behöver erfarenhet av att göra rätt bedömningar.

LO BÄCKLINDER

Läs också