Seriepremiär på gång

Seriepremiär på gång

I Tappströms bollhall är det full fart två kvällar i veckan när Skå IK:s futsalsherrar laddar upp inför seriepremiären. Inte mindre än 16 taggade spelare står i startgroparna för att ta sig an division 3-spelet.

– Vi har haft jättelätt att få ihop ett lag, det är många som vill spela. Det är en väldigt blandad grupp, men de flesta är fotbollsspelare under den varmare delen av året, berättar Mikael Larsson, spelande coach och sektionsordförande.Ännu har de inte fått veta exakt när första seriematchen äger rum, men enligt Fotbollsförbundet ska den äga rum under helgen den 10 och 11 november.

– Fotbollsförbundet har svårt att få fram speltider, men vi har fått veta vilka lag vi ska möta i vår division. Vi fick välja om vi ville börja i division 2 eller 3, men fick veta att om vi skulle spela i division 2 så behövde vi ha ambitionen att spela i Allsvenskan nästa år. Då valde vi division 3, skrattar Mikael Larsson.

Så här långt består laget av 16 spelare. Det är endast fyra utespelare och en målvakt på plan under match, men det är snabba byten och högt tempo, så det behövs många avbytare.
Futsal är en fotbollsliknande sport som spelas inomhus, på mindre plan och med färre utespelare än fotboll.

– Det är lite andra regler än fotboll och en helt annan boll som inte studsar. Det innebär att det blir mer dribbel och inte lika långa löptsträckor vilket många tycker är roligt.

I väntan på att komma igång med seriespelet har laget bokat in träningsmatcher mot andra lag.

LO BÄCKLINDER

Läs också