Silver i Allsvenskan för FRIS

Silver i Allsvenskan för FRIS

Det blev en andraplacering för Färingsö ridssällskap (FRIS) i Allsvenskan i dressyr. En riktig bedrift särskilt med tanke på att det var första gången som de deltog.

När Allsvenskan region Stockholm division 2 genomförde sin finalomgång hos Stäketryttarnas hästsportförening den 27 maj visade FRIS dressyrlag sina styrkor och plockade hem silvermedaljen i kamp med de övriga tio lag som fanns kvar i tävlingen. Berga ryttarförening vann tävlingen och på tredje plats kom Täby ryttarsällskap.

– Vår styrka är att vi har försökt peppa varandra och ha riktigt god laganda. Vi har träffats och tränat mycket tillsammans och varit noga med att göra allt för att stötta varandra.

Men sedan hänger ju mycket på hästen och ryttarens form när man väl kommer till tävlingsdagen, berättar Ghita Hadding Wiberg, lagledare.

Hon poängterar hur roligt det varit att bilda lag och samarbete i det som vanligtvis är en sport där man tävlar individuellt tillsammans med sin häst.

– Det krävs mycket mer när det blir en lagtävling eftersom alla måste hjälpas åt att lyfta varandra då det är lagets sammantagna poäng som räknas.

Dressyrridning är en bedömningssport och poängen räknas i procent av den maximala poängen. De tre ryttare som red finalomgången nådde upp till fina siffror: Frida Rudeberg på Chaun Soc fick 62.8 procent, Linn Grande på Fantasy N hamnade på 65.6 procent och Anna Widner på Gabryel tog 65.1 procent av poängen. Linn Grande slutade också på en sjätteplats individuellt och Anna Widner på en delad sjundeplats av 36 startande.

På frågan om Allsvenskatävlandet givit mersmak kommer Ghita Hadding Wibergs svar utan tvekan.

– Det är klart att vi ska vara med nästa år också.

LO BÄCKLINDER

Läs också