Siri är en riktig stjärna

Siri är en riktig stjärna

Strax innan jul vann 13-åriga Siri Leijon från Färingsö Sverigefinalen i talangtävlingen ”Stjärnskott jul”. Nu drömmer hon om att få chansen att sjunga på ännu större scener.

– Jag blev helt chockad, men jättelycklig och stolt, berättar Siri om den stora tävlingen som hon vann i konkurrens med 800 sökande.

– Jag kom med i deltävlingen i Heron City, men den vann jag inte. Efter tävlingen blev jag dock uttagen som ”joker” till finalen som ägde rum under en 24-timmarskryssning med Viking Amorella i slutet av december. Det var jättemånga duktiga deltagare och jag trodde aldrig att jag skulle vinna.

Arrangörerna hade dock slagits av Siris talang och tyckte att hon förtjänade att komma vidare, vilket blev hennes biljett till segern.
Många kända artister har tidigare deltagit i Stjärnskottstävlingar som blivit en språngbräda till framgång. Till exempel har Sanna Nielsen, Eric Saade, Zara Larsson, Molly Sandén och Lisa Nilsson varit med i starten av sina karriärer.

Annons

Siri har också deltagit tidigare och även tävlat i flera andra talangtävlingar runt om i Sverige.

– Jag har utvecklats mycket sedan jag var med i min första tävling som var skolans talangtävling 2015. Bland annat har det varit en utmaning för mig att våga röra mig på scenen, säger Siri och berättar att hon har gott stöd från familjen, både rent musikaliskt och när det gäller att åka runt till tävlingar.

Det är mycket sång och musik i familjen Leijon på i Kungsbrygganområdet nära Svartsjö. Mamma Cecilia sjunger en hel del och båda Siris bröder är musikaliska och såväl sjunger som spelar instrument i olika sammanhang. Siri själv spelar både piano och ukulele och kompar sig själv när hon övar.

– Jag försöker skriva lite eget material, men annars blir det mycket topplistemusik. I Stjärnskott sjöng jag Meghan Trainors ”I’ll be home”.

När Siri får frågan om hur länge hon sjungit, ler hon och tittar på Cecilia.

– När Siri var liten och gick i förskolan sa personalen ”man vet alltid var hon är, för man hör henne sjunga hela tiden”, berättar mamma Cecilia Leijon som kan bekräfta att det är samma sak hemma; Siris sång hörs mest hela tiden, i alla fall när hon är på gott humör.

Förutom sången satsar Siri en hel del energi på skolarbete. Hon går i årskurs sju på Uppgårdsskolan i Stenhamra och hinner även med att träna gymnastik.

– Jag tycker att skolan är jätterolig och vill först gå ut gymnasiet, sen skulle jag gärna vilja hålla på med musik. Jag drömmer också om att söka till Idol, men man måste fylla sexton det året man söker, så jag har några år kvar.

LO BÄCKLINDER

Läs också