”Sjöstadskajen” i Jungfrusund

”Sjöstadskajen” i Jungfrusund

I Jungfrusunds sjöstad är planeringen i full gång för ”Sjöstadskajen”. Här blir det kontor, restaurang, torg, boulebana och brygga med båtplatser.

Intill Jungfrusunds färjeläge alldeles vid vattnet, ska ”Sjöstadskajen” etableras med målet att första inflyttning ska ske i december 2019.

– Byggnaden som ska uppföras är ett fyravåningshus som ligger på en fantastisk hörntomt i Jungfrusunds sjöstad med utsikt mot vattnet. Det kommer att uppföras i cortenplåt som är ett naturligt material och har en rostig karaktär kan man säga, berättar Maria Styf Borowiec, marknadschef på Nordblick som är företaget som ligger bakom ”Sjöstadskajen”.

Annons

I byggnaden kommer det att finnas cirka tio kontor från tio kvadratmeter upp till 370 kvadratmeter om man så önskar.

– Det är flexibla ytor så man kan utforma dem så att det passar det man jobbar med, förklarar Maria Styf Borowiec.

På taket blir det en takterass som är utformad som ett orangerie. På nedre botten blir det restaurang som även kommer att ha en del av takterassen.

– Till det här huset hör också ett mysigt torg för allmänheten där vi kommer att ha två stycken boulebanor. Det kommer också att finnas två små bodar. I den ena blir det som en glasservering tänker vi oss. I boden bredvid blir det mer säsongsbetonad verksamhet som exempelvis glöggservering på vintern. Det kommer att bli Ekerös nya mötesplats helt enkelt, säger Maria Styf Borowiec.

Intill huset och torget byggs också bryggor där båtburna gäster kan lägga till.

– Tanken är att det ska bli liv och rörelse i detta jättefina område.

Första inflyttningen i ”Sjöstadskajen” är tänkt till december 2019. Nordblick har även fler planer för området. På ritbordet ligger ”Sjöstadsrecidensen”, som ska bli bostäder och ”Sjöstadsmagasinnet” som Nordblick har varit med och ritat.

– Där blir det kontor och butiker och man kan också tänka sig att det eventuellt kan bli en mataffär där. Men det ligger längre fram i tiden.

EWA LINNROS

Läs också