Skå IK:s futsal i division 3

Skå IK:s futsal i division 3

Skå IK startade sin futsalsektion till hösten och nu spelar de i division 3.

När MN träffar Mikael Larsson, Skå IK futsal, hade laget hunnit spela tre träningsmatcher.

– Ett av lagen som vi mötte trodde vi var i vår klass, men vi slog dem ganska lätt. Sedan mötte vi två lag från de högsta serierna, här visste vi att vi skulle förlora. Men det gick hyggligt och vi lärde oss jättemycket, berättade Mikael Larsson.

Annons

 

Från start var många av spelarna äldre, men nu har man bara yngre spelare.

– Nu är det många som är i 19-årsåldern, det förändras vartefter. Men vi har också fått flera lag. Vi har ett som är flickor 12 år, ett pojklag 10 år och många lag även från Ekerö, har hört av sig och vill gärna starta upp tillsammans med oss. Vi har däremot inte kunnat ta emot alla då anmälan för säsongen är slut, berättar Mikael Larsson.

Till nästa säsong kan det där-emot bli fler, om inte Ekerö själva vill starta en egen sektion.

Futsal är inomhusfotboll som kommer från Sydamerika. Laget består av en målvakt och fyra utespelare i varje lag och spelas på en handbollsplan. Man spelar med en mindre boll som inte studsar lika mycket som en klassisk fotboll.

– Inomhus blir det väldigt mycket studs om man skulle använda en vanlig fotboll. Det går väldigt fort när man spelar futsal och det blir ofta mycket fler mål än i en fotbollsmatch utomhus. Det är lite mer som en blandning mellan fotboll och ishockey och det är en rolig sport att titta på, säger Mikael Larsson som också rekommenderar alla att komma och titta.

– Det skulle vara kul om vi fick lite publik till matcherna.

Nästa hemmamatch äger rum den 15 december i Tappströms bollhall. Då möter de Sörskogens IF som ligger i botten av tabellen, Skå IK ligger ett par placeringar över vid denna tidnings tryck.

EWA LINNROS

Läs också